Het maken van een helm is ingewikkelder dan je zou denken. Op deze pagina laat ik het productie proces zien en wat je verder over mijn helmen moet weten.

Het ontwerp

Elke helm begint natuurlijk met een ontwerp. Dit maak ik aan de hand jouw persoonlijke wensen. Ik probeer zoveel mogelijk jouw ideeën mee te nemen en hier een vet ontwerp van te maken wat past bij jou en je sport. Het ontwerpproces doen we samen. Pas als jij akkoord bent, ga ik beginnen met het uitvoeren! 

Voorbereiding

Voorbereiding is het halve werk: de helm moet geschuurd worden, zodat de verf straks goed hecht. Dit is één van de belangrijkste stappen in het proces, omdat ik heel veel tape gebruik voor het afplakken van het ontwerp. Zonder een goede voorbereiding, trek je de verf er dan gelijk weer af bij het verwijderen van de tape. 

Afplakken

Bij veel helmen is afplakken met schilderstape een groot gedeelte van het werk. Strakke lijntjes kan je niet met een airbrush zetten. Daarom moet elke strakke vorm uitgesneden en opgeplakt worden. 

Spuiten maar

Met een groot palet aan kleuren ga ik aan de slag met de helm spuiten. Vaak moeten kleuren ook gemengd worden voor de unieke kleur die jij wilt. Naast spuiten is het schoonhouden van de airbrush van groot belang, zodat het constant blijft werken.

Lakken

Als laatste wordt de helm gelakt met 2K blanke lak. Dit beschermt het ontwerp en zorgt ervoor dat je helm tegen een stootje kan en de kleuren nóg mooier uitkomen. Na een paar dagen is de lak droog en polijst ik hem met de hand nog tot een gladde spiegel.

heeft u interesse in een helm Of een vraag? Mail gerust!