Helm voor Edwin van der sar

Ik had de eer om voor de 50e verjaardag van Edwin van der Sar een unieke fietshelm te ontwerpen! 

Annemarie van der Sar benaderde mij of ik een helm wilde ontwerpen voor de 50e verjaardag van haar man. Natuurlijk wilde ik dit doen! Ze vertelde dat Edwin tegenwoordig veel fietst en een unieke helm hier eigenlijk ook bij hoort. Heel toepasselijk, omdat zij samen de Edwin van der Sar Foundation runnen en het dragen van een helm tijdens het fietsen hun speerpunt is. 

Samen kwamen we tot de conclusie dat de oude, Griekse held Ajax natuurlijk niet kon ontbreken op deze helm. Daarnaast heb ik gewerkt met kleuren die in de racefiets van Edwin terugkomen. Ook heb ik in het design een aantal typisch Amsterdamse/Ajax details in verwerkt, zoals de rode kruisen en zilveren sterren. 

Al met al is dit weer een unieke helm geworden!