Recap seizoen 2019/2020

Ondanks dat het seizoen vroegtijdig ten einde is gekomen vanwege de coronacrisis, hebben we een mooi shorttrackseizoen beleefd. Voor mij was het een heel succesvol seizoen, met individueel ook een aantal mooie hoogtepunten. Kijk je mee?

Sinds vorig seizoen is er een nieuw team-onderdeel bij gekomen op de wereldbeker wedstrijden. Dit is de mixed relax, waarbij een relay wordt gereden met 2 mannen en 2 vrouwen. Het onderdeel is maar 2 kilometer, dus gelijk volle bak vanaf het begin. Een erg spannend onderdeel dus! Tijdens de wereldbeker in Shanghai hebben we op dit onderdeel een mooie overwinning behaald! Met een aantal mooie inhaalacties kwamen we op kop en ben ik in de laatste 2 ronden Viktor An voorgebleven en hebben we het goud mee naar huis genomen! 

 

 

Een individueel hoogtepunt dit seizoen was het zilver op de 1500 meter op het Europees kampioenschap in Debrecen, Hongarije. Een goede race waarbij ik vroeg op kop kwam en heb gestreden tot het eind! Daarnaast hebben we dit weekend ook met het relayteam een mooie zilveren medaille weten te veroveren. Al met al een mooi seizoen!