Brons wereldbeker Dordrecht!

De laatste wereldbeker wedstrijd was dit jaar in Dordrecht. Bij zo’n belangrijke wedstrijd in eigen land wil je goed presteren en dat is gelukt! Kijk je mee naar mijn prestaties van dit weekend?

Tijdens dit weekend wilde ik me graag van mijn beste kant laten zien! Voor zowel de 500 meter als de 1000 meter had ik mij voor de A-finale geplaatst. Bij de 1000 meter ging ik goed op kop met nog anderhalve ronde te gaan. Ik voelde me sterk en reed voor het goud. Helaas werd ik net voor het eind onderuit gehaald door een Koreaan, waardoor ik deze kansrijke positie verloor. De andere rijder werd door deze actie gediskwalificeerd, wat voor mij alsnog resulteerde in een bronzen plak. Hieronder kun je de video (en mijn frustratie op dat moment 😉 ) zien. Achteraf ben ik toch erg blij met deze bronzen medaille in eigen huis!

 

 

Ook hadden we met de mannen de A-finale behaald met de relay en Sjinkie was er ook weer voor het eerst bij. Dit was een mooi moment en we gingen voor een medaille! We hebben hierbij ook een zilveren plak weten te veroveren.