Recap seizoen 2020/2021

Na een jaar bijna geen wedstrijden te hebben gereden, was dan eindelijk tijd voor het Europees Kampioenschap in Gdansk. Een succesvol weekend! Lees hieronder mijn verhaal

Na een voorbereidingsweek in de bubbel met ontzettend veel coronatesten, af en toe van de kamer af mogen om te trainen en verder alleen maar in quarantaine zitten, waren we topfit voor het wedstrijdweekend.

De kwalificatiedag verliep vlekkeloos en ik had me op alle afstanden geplaatst voor het hoofdtoernooi. Het racen verliep goed na een jaar zonder internationale wedstrijden. Ik plaatste me voor de finales op alle afstanden. Dit resulteerde op een vierde plaats op de 1500 m en een bronzen medaille op zowel de 500 m als de 1000 m. Met deze goede resultaten eindigde ik ook op het allround podium op de derde plaats!

Naast de individuele afstanden, stond ook de relay op het programma. Hier hebben we het weekend fantastisch mee afgesloten door Europees Kampioen te worden! Met nog een paar rondes te gaan, reden we op de tweede plaats. In de afsluitende 2 rondes lukte het mij om Rusland nog te passeren en als eerste over de eindstreep te komen. Al met al een super geslaagd weekend, wat moed geeft voor de wereldkampioenschappen.